reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bahar Yorgunluğu İçin Öneriler

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Bahar yorgunluğu nedir: İbrahim Saraçoğlu bahar mevsiminin yaklaştığı şu günlerde insanı son derece etkileyen sorun olan bahar yorgunluğu için önerilerde bulundu.Kış ayının geride kalması ile birlikte kuş cıvıltıları ve çiçeklerin eşsiz güzelliği gibi etkenler ortaya çıkarken siz kendinizi yorgun ve bitkin mi hissediyorsunuz o zaman sizinde bahar yorgunluğu problemi yaşıyor olma ihtimalinizi mümkündür.Bahar yorgunluğunu ciddiye almak gerekir önemseyen bu problem sonrası ilerde bahar depresyonu olarak ortaya çıkma ihtimali bir hayli yüksektir.
Her yorgunluk ve bitkinlik durumunuda bahar yorgunluğu olarak nitelendirmek doğru olmayacaktır.Eğer devamlı hale gelen aylarca geçmeyen yorgunluk durumunuz varsa bu sizin bahar yorgunluğundan ziyade kronik yorgunluk olma ihtimaliniş daha yüksek kılıyor.
Bahar yorgunluğu nedenleri:Mevsim değişikliklerinin çeşitli hastalıklara yol açtığı bilinir.İşte kış aylarından bahar ayına geçerken rastlanan hastalıklardan biri de bahar yorgunluğudur.Bunun temel nedeni mevsim değişikliğinin insan biyolojisi üzerinde olumsuz etkilere yol açması sonucu bahar yorgunluğu görülür.

İbrahim Saraçoğlu bahar yorgunluğu önerisi:
İbrahim Saraçoğlu bahar yorgunluğundan müzdarip olan insanlar için havuç ve incir kürünü önermektedir.
Hazırlanışı:Uygun bir tencere içerisinde yarım litre su dökün.Bir yandan su kaynamakta iken tencerenin içerisine 2 tane taze havucu 4-5 parçaya bölerek atın.Ağzı kapalı vaziyette 20 dakika ateşte bekletin.Diğer bir tencere içerisine yarım litre su doldurduktan sonra ateşte kaynarken 20 tane ikiye bölünmüş olan inciri ilave edin.Bunuda 15 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır.2 ayrı kapta olan incir ve havuç kürünü tek kapta birleştirin.Çok fazla ılımasını beklemeden karıştırarak süzün.Daha sonra süzerek elde ettiğiniz karışımı cam kavanozda buzdolabında muhafaza edin. 20 gün boyunca her gün sabah kahvaltısından ortalama 20 dakika önce aç karnına 1 su bardağı için.
20 günlük karışımı tek seferde hazırlamayın. Karışım bittikçe yeniden hazırlamalısınız. 20 gün boyuncak ürü uyguladıktan sonra 1 hafta kadar ara verin ve tekrar 20 gün uygulayın. Kısa süre içerisinde bahar yorgunluğu ortadan kalkacaktır.

Hiç yorum yok: