reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Boy Uzatma Egzersizleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Egzersizlerle Boy Uzatılabilir:İnsanların özellikle çocukluk yaşlarında çektikleri önemli problemlerinden biri boy uzunluğudur. Boyları uzun olan insanlar genellikle sosyal ortamlar da pek problemler yaşamaz. Aksine boyları uzun olanlar genellikle kendilerinden daha emin olurlar. Fakat boyları kısa olanlar ise sosyal hayatta karışmakta oldukça zorlanır. Kısa boylu olmayı problem haline getirmiş kişilerde özgüven problemi de yaşanır.Boyların kısa olması uzmanlar tarafından genetik olarak tabir edilir. Fakat gerekli boy uzatma egzersizleri yapıldığı takdir de boyları uzatılabilir. Tüm basketbolcuların boyları genel olarak uzundur. Fakat bu basketbolcuların neredeyse hemen hemen her gün egzersiz yapmalarından dolayı boyları uzun kalmaktadır. Eğer diğer insanlar da gerekli besinleri alıp boy uzatma egzersizleri yaparlarsa boyları uzun olabilir.

Boy Uzatmak için Süt Tüketmek Çok Önemli: Boy uzatma egzersizlerine başlamadan önce tükettiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz. Sağlıklı yaşam için önerilen sebzeli yiyecekleri tüketebilirsiniz. Ayrıca kemiklerin hızla güçlenmesini kalsiyum sağlar. Kalsiyum da en çok süt ve süt ürünleri içerisinde bulunur. Bu nedenle çocukluk yıllarında 0-16 yaş arasında süt ve süt ürünlerini bolca tüketmelisiniz. Örneğin her sabah sadece bir bardak süt içebilirsiniz. Sütü kaynatmanıza gerek yoktur. Çünkü süt kaynar ise içerisindeki tüm faydalı besinler yok olacaktır. Süt gibi akşam yemeklerin de yoğurtlu yemekler hazırlayarak tüketebilirsiniz. Bu da sizin kemiklerinizin gelişmesini boyunuzun da uzamasını sağlayacaktır.
Spor Yapmaya Yönelmeli: Boy uzatma egzersizleri arasında bir çok yöntem ve teknik bulunmaktadır. Örneğin basketbol oynayabilirsiniz. Çünkü basketbol oynadığınız takdir de zıplayacaksınız ve bu da boyunuzun uzamasını sağlayacaktır. Bayanlar için önerilen spor dalı ise voleyboldur. Voleybol da bayanlar ya da erkekler yeterince zıplamakta ve yükseğe doğru hareket etmektedir. Tüm bunların boyun hızlıca uzamasını sağlar. 20 yaşından sonra bu tür sporları gerçekleştirmeniz halinde boyunuz uzamayabilir. Çünkü insanlar gelişimlerini çocukluk yaşlarında tamamlar. Çocukluk yaşlarınız da boy uzatmaya yönelik egzersizler yaparsanız maximum sonuç alabilirsiniz.Fiziki gelişimine tamamlamış bireyde elbette bu tür sporlar ve boy uzatmaya yönelik yapılan tüm aktivetelerden sonuç almak oldukça güçtür.Eğer belirli bir yaşın altındaysanız mutlaka spor yapmanın boy uzatmadaki etkisini asla yabana atmayın.
Hareketsiz Kalmayın: Televizyon ve bilgisayar başında saatlerinizi geçirmeniz halinde boyunuzun uzaması beklenmeyebilir. Çünkü vücut hareketsiz kaldıkça gelişimini de tamamlayamaz. Çocuklar daima küçük yaşlar da televizyonu sever ve vakitlerini televizyon başında geçirmekten oldukça hoşlanır. Ebeveynler bu konu da çocuklarını uyarmalı ve basketbol gibi spor dallarına teşvik etmelidirler.

Hiç yorum yok: