reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Elma Sirkesi Yapımı

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Neden ev yapımı elma sirkesi: Elma sirkesini hemen hemen tüm marketlerde bulabilirsiniz.Elma sirkesinin nelere faydalı olduğunu diğer konularda bir çok kez vurgulamıştık.Özellikle kadınsal bir takım durumlara karşı elma sirkesinin oldukça faydalı olduğuna çoğu kez değinmiştik.İnsan sağlığına pek çok yararı olan elma sirkesini kendi evinizde tamamen doğal ve içinde ne olduğunu bilerek yapabilirsiniz.Bu sayede içerisinde çeşitli katkı maddelerinin olduğu sanayi tipi elma sirkelerinden kurtulabilirsiniz.Tamamen doğal ve içerisinde ne olduğunu bilerek elma sirkesi tüketmek elbette marketlerde satılan çeşitli katkı maddelerinin olduğu elma sirkelerinden çok daha faydalı olacaktır.Markette satılan elma sirkesinide pek tabi kullanabilirsiniz.Ama bu öneri daha çok titiz ve kendi işiniz kendi yapmayı sevenlere yarayacak olan elma sirkesinin evde yapımı:

Elma sirkesi nasıl yapılır
Malzemeler: Su,Olgun ve kırmızı elma,sirke
Hazırlanışı:Kırmızı ve olgun olan elmaları iyice yıkadıktan sonra dört eşit parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkartın.Yalnız elmanın kabukları kalsın onu çıkarmayın.Çünkü elmanın kabuklarıda son derece faydalıdır.Cam kavanoz gerekecek.Elmaları uygun cam kavanoz içerisine yarısı dolacak şekilde atın.Daha sonra ise su ilave edeceğiniz.Bunun miktarı ise elmaları maksimum 2 parmak kadar geçmesidir.En son olarakta 2-3 yemek kaşığı sirke eklenir.Cam kavanozon ağzı iyice kapatılarak ışık görmeyen yerde 40 gün boyunca muhafaza edilir.Geçen 40 günün ardından sirke süzülür.Çok keskin tatta sirke seviyorsanız her 1 litre başına 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz.Yalnız bal eklerseniz 2-3 hafta daha aynı şartlarda beklemeniz gerekir.

Hiç yorum yok: