reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Göz migreni

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Genç kızların korkulu rüyası göz migreni; dayanılmaz baş ağrıları yapar. Migren gözün içine bakılarak anlanabilir. Göz migreni genç kızlarda ve orta yaşlı kadınlarda görünmektedir.

Göz Migreni Belirtileri: Hasta görme bulanıklığı yaşar, baktığı yerde ışık çizgileri görebilir, gözü yaşarır. Bu belirtiler beyin damarlarında oluşan tıkanıklıktandır. Yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Hastada illa baş ağrısı olması gerekmez. Baş ağrısı olmadan da tüm bu saydıklarımız maddeleri hissedebilir. Bazı göz migreni hastaları yarım saat sonra ağrıları başlar. İnsanlarımız bu ağrıların genellikle sigara dumanı, çok yazı okumak v.b şeylerden ortaya çıktığını düşünür. Ancak uyumaya yakın ( vücut yorulunca ) baş ağrısı daha da şiddetlenir. Az süren geçici görme bozuklukları yaşanabilir. Bu geçici körlük ortalama yarım saat bir saat arası sürer. Ancak çok nadir kalıcı görme bozuklukları yaşanabilir. Göz migreni görülen hastalar mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna görünmesi gerekmektedir. Göz migrenini diğer bir belirtisi ise gözlerde oluşan kas tıkanmalarıdır. Şaşılık belirtileri ortaya çıkabilir. Göz yerinden oynamaz. Göz bebeği karanlıkta büyümez vb.
Göz Migreni Nasıl Anlaşılır: Göz migreninin diğer göz hastalıklarından farkı basınçta, seyahat ederken, su altında, dağ gibi yüksek yerlerde görülebilmesidir. Beklenmedik bir zamanda insan bu hastalığa yakalanır. Ve hastalığa yakalanan bayan olduğu için hastalık başlangıcı ve sürecinde baya zorlanabilir. Bu anlarda oluşan yüksek kan basıncı gözün pörsümesine ve şekil değiştirmesine yol açabilir. Göz damarlarındaki kan yoğunluğu fark edilir.
Göz Migreni Tedavisi: Göz migreni ciddiye alınması gereken bir sorundur.Bu nedenle vakit geçmeden hastanelerin nöroloji bölümüne başvurulmalıdır.Tedavi edilmeyen göz migreni ciddi ve kalıcı görme sorunlarının yaşanmasına sebep olabilir.

Hiç yorum yok: