reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

İshal Bitkisel Çözüm

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
İshal Nedir: İshal normal dışkı kıvamından daha sulu olması halidir.Çeşitli hastalıklardan dolayı meydana gelebilir.Özellikle şu kişilerde olur diye bir ayrım yapılması pekte doğru olmaz.İshal bazı kişilerde ciddi problemlere neden olabilir.Örneğin küçük çocuklarda ve bebeklerde ishal olunması durumunda ani sıvı kaybı gerçekleşeceğinden dolayı daha ciddi sorunlar oluşmasına sebep olabilir.İshal her yaş grubundan insanda olabilir.
İshal Ciddiye Alınmalı: İshal doğrudan bağırsaklarla ilgili problemdir.Ama sonuçta tuz ve su kaybına neden olduğu için ve bunlarda vücuttaki tüm organların sağlıklı çalışmasını ilgilendiren sebep olmasından dolayı problemlere yol açabilir.İshal uzun süreli devam etmesi durumunda kaybedilen tuz ve suyun tekrar takviye edilememesi halinde ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.Tuz ve suyun eksikliği böbreğin işleyişini,kalbi hatta beyni bile etkiler.
İshal Neden Olur: Bazı besinler ishale neden olabilir.Ama bunların oluşturduğu ishal çok ciddi boyutlu olmaz.Genelde gelip geçicidir.Ama vücuda mikrop girmesi, besin zehirlenmesi yine ishala yol açan sebeplerden bazılarıdır.

İshal Bitkisel Çözümler:
  • Bu genelde en çok uygulanan pratik yöntemdir.Arzu edildiği kadar kuru türk kahvesinin üzerine 5-6 damla sıkılır.Yuvarlak hale getirilen bu karışım çiğnenmeden hap gibi yutulur.
  • Taze haldeki pelit bir bardak suda 10 dakika kaynatıldıktan sonra içilir.
  • Bir çay kaşığı tarçın bir kaynar barda suya atılır.10 dakika bekleme süresinin ardından günde 3 bardak içilir.
  • Gül yapraklarından yapacağınız çay ishale karşı son derece yararlı olacaktır.Yapmanız gereken; gül yapraklarını toplayıp çay gibi kaynatıp, demledikten sonra afiyetle içmek.
  • Kuru çay yemekte ishale faydalı gelen yöntemlerdendir.Ama kuru çayı öyle tek başına yemek o kadar kolay olmadığından yoğurtla karıştırılıp yenebilir.

Hiç yorum yok: