reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kiraz ve Kirazın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
İçinde bulunduğumuz yaz ayların afiyetle yiyebileceğimiz meyvelerin başında kiraz gelir.Buzdolabına koyduğumuz kirazı soğuk soğuk yemek hem insanı ferahlatır hemde kirazın insan sağlığına olan faydaları da cabasıdır.Gerçekten de kiraz sağlık açısından oldukça önemli ve bol bol tüketilmesi gereken meyvelerdendir.İçinde bulunduğuz yaz mevsimi de kirazın tam zamanı olduğunu hesaplarsak günlük bir avuç kadar taze kiraz yemek sizi bir çok hastalığa karşı koruyacaktır.Kirazın pek çok faydaları bulunur.Bunların hepsine değinmek çok kolay olmayacağı için biz kirazın belli başlı ve önemli faydalarını sizler için araştırdık ve yazıya döktük.

Kirazın Faydaları:
  • Vücuttan toksin atmak isteyenler için kiraz bu konuda da oldukça etkilidir.Bunun yanında ek olarak vücudu çeşitli bakterilere ve enfeksiyonlara karşı korur.
  • Böbrekler için en yararlı olan meyvelerin başında kiraz gelir.Nitekim kirazı çoğu uzman doktorlar tarafından böbrek dostu diye nitelendiriyor.
  • Kanser belası sizi çok korkutuyor ve önlem almak istiyorsanız her gün bir avuç kiraz tüketmek kansere karşı koruyucu nitelik taşır.
  • Zayıflamak isteyenler içinde oldukça yararlı olan kirazın özellikle de sapı bu konuda gayet etkilidir.
  • Kirazı her yaştan insanı tüketmesi tavsiye edilir ama çocukların büyümesine sağladığı yararlardan ötürü daha çok tüketmeleri önerilir.
  • Kirazda A ve C vitaminleri bulunduğundan bun vitaminlerin sağladığı bütün yararları sağlar.

Hiç yorum yok: