reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kolanın Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde kola tüketimi yaygın:Türkiye’de en çok satılan ve tüketilen içeceklerin başında olan kolanın vücut sağlığına son derece olumsuz zararlı bulunmaktadır. Türkiye’de en çok 3 firmanın kolası tüketilmektedir. Birbirinden bazı yönlerde ayrı formüllerle üretilseler de sağlığa zararları hep aynı doğrultudadır.Çoğu insan kolanın insan sağlığı açısından zararlarını bildiği halde içmeye devam eder.Çünkü kola tıpkı sigara örneğinde olduğu gibi bağımlılık haline gelmiştir ve istese dahi bırakamaz.Bu tip durum yaşıyorsanız iradenizi ortaya koymalı ve kolanın sağlığa zararlı olduğunu göz önüne alarak bırakmaya yada içmeye devam etmelisiniz.
Çocuklarda kola tüketimi: Çocukluk çağından başlayarak insanlar kola tüketimi özendiriliyor. Bunu yapmak çok yanlış davranıştır. Yetişkin insanlarda zararı bulunur ama çocuk yaşta kola içilmesini alıştırmak ilerde o insanda geri dönüşü mümkün olmayacak hastalıkların temelinide atmak demek oluyor.

Kolanın zararları:
  • Kola ve kilo alma ile yakından alakalıdır. Kolanın kilo alınması rolünde etkisi bulunmaktadır.
  • Herkesin evde uygulayacağı basit deneyle kolanın zararını gözlemleyebilir. 1 miktar ete 1 bardak kola dökerek biraz bekledikten sonra etin ne hale geldiğini görebilirsiniz.Kolanın zararına gözleriniz tanık olabilirsiniz.
  • Devamlı tüketilen kola ilerleyen dönemlerde çeşitli mide sorunlarının yaşanmasına yol açabilir.
  • Yüksek şeker içermesi nedeniyle dişlerin çürümesine yol açar.
  • Aşırı tüketilen kola kalsiyum eksikliğine yol açar.
  • Kafein içermesi nedeniyle bağımlılık yapar.

Hiç yorum yok: