reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Ramazan Diyeti

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ramazan fazla kilolardan kurtulmak için en uygun zamanlardandır.İnsanın nefsini tutmasını sağlayan bu mübarek aylar sizin ramazan diyeti sayesinde zayıflamanız için fırsat olabilir.Zira ramazan ayı boyunca günde sadece 2 öğün yemek zorunda kalırsınız.Kilo vermek için ideal bir ay olsada bazı insanlar ramazan ayında daha çok kilo alır.Bunun temel sebebi ise orantısız beslenme ile ilgilidir.Sahur ve akşam yemeklerinde normalde yediğinden çok daha fazla yenildiği zaman hem kilo almayı sağlıyor hemde sağlık açısından oldukça zararlı bir durum ortaya çıkıyor.Sağlık açısından zararı ise bütün gün hiç birşey yemedikten sonra bir anda fazla yemek oldukça zararlıdır.Gerek kilolardan kurtulmak gerekse sağlık açısından yapacağınız ramazan diyeti hem gün boyu tok olmayı sağlayabilir.Hemde çokta fazla sıkmadan fazla kilolara elveda diyebilirsiniz.İşte merakla beklediğiniz ramazan diyeti listesi:

Ramazan Diyet Listesi:

* Sahurda (Kahvaltı yerine)

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)
2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)
3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek
4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

Ramazan akşam yemeğinde

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.
2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.
3. hafta: 2. hafta gibi olacak.
4. hafta: 2. hafta gibi olacak.
Veya masum bir tatlı:
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

Hiç yorum yok: