reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sivilceler İçin Bitkisel Merhem

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Sivilce Nedenleri: Sivilceler özellikle ergenlik döneminde bulunan gençlerin en büyük sıkıntılarından biridir.Genellikle yüzde yaygın olarak görülen sivilceler ergenlik dışında çok fazla yağlı tüketen insanlardada görülen problemlerdendir. Sivilceleri insanlar çok fazla sorun teşkil ederler.Nitekim bunda çokta haksız sayılmazlar.Yüzde kırmızı kırmızı hoş görünmeyen yaracıkların insanı rahatsız etmesi mümkün değildir.Ama yinede sivilceleri fazla problem etmemek gerekir.Çünkü stres sivilcelerin daha da artmasını sebep oluyor.Sivilceler ile oynamamak onları patlamamak gerekir daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.Bu durum elbette sizin moralinizin bozulmasına yol açıyor ve daha fazla stres hormonu algılamanıza neden oluyor.Sivilceleri çok fazla kafaya takıyorsanız etkili tedavi yöntemlerinden olan bitkisel çözümleri denemeniz sivilcelerden kurtulmanızda yararlı olabilir.
Sivilce İlaçları: Sivilceleri tedavi edebilmek için ilaçlar yaygın olarak kullanılıyor.Sivilceleri tedavi edici etkisi olan güçlü ilaçların ise yan etki problemleri bulunuyor.O ilaçlardan en çok kullanılanı roaccutane isimli ilaçtır.Sivilce için oldukça etkili olsa bile oldukça güçlü yan etkileri bulunmasından ötürü bu ilacı kullanmak sizin ilk tercihleriniz arasında kesinlikle olmamalıdır.Yan etkileri yaşamak istemiyorsanız sizi biraz uğraştırabilecek ama yararı bulunabilecek bitkisel önerimiz var:

Sivilceler için Bitkisel Merhem:

Malzemeler:200 ml elma sirkesi,50 gram çörek otu,10 damla karabaşotu yağı,100 gram çörek otu yağı,50 gram nar kabuğu
Hazırlanışı:50 gram çörek otu iyice ezildikten sonra nar kabuğu ve elma sirkesi eklenerek karıştırılır 1 gece kadar bekletilir.Tülbent yardımıyla süzülen karışım 1 gün daha bekletilir.Sonrasında çörek otu yağı ilave edilir.50 derece ısıda ısıtıp, krem kvamına gelene kadar karıştırın. tohumlarını iyice döverek nar kabuğu ve elma sirkesi ile karıştırın. Bir gece beklettikten sonra tülbent ile süzün ve 1 gün dinlenmeye bırakın, daha sonra içine çörek otu yağı ilave edip karıştırın, 50 dereceyi geçmeyecek bir sıcaklıkta ısıtıp kremsi bir kıvama gelinceye kadar karıştırın, ocaktan indirdikten sonra içine karabaş otu yağını ilave edip karıştırın.Ocaktan indiridiğiniz karışıma karabaşotu yağını ilave edin. Cam bir Kavanoza koyup, buzdolabında saklayın. 2 ay özelliği bozulmadan bu şekilde saklanabilir.

Hiç yorum yok: