reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sütün Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Uzak Durulması Gereken Zararlı Sütler: İnek sütü elbette vücut açısından son derece yararlı içecek olmasına rağmen bazı inek sütlerinden uzak durulması gerekir.Bu inek sütünün zararları insanda kansere yol açıyor.Uzak durulması gereken inek sütü ise ineklerin gebelik zamanlarındaki süttür.Bu dönemde böyle durumdaki ineklerin sütleri yarardan çok zararı olacaktır.
Gebe İnek Sütlerinden Neden Uzak Durulmalı: İneklerin gebelik dönemlerinde, sütlerinde yüksek miktarda östrojen hormonu bulunduğu ve bu ineklerden sağılan sütlerin tüketilmesi durumunda birçok kanser türüne yol açabileceği belirlendi.

Bu Tip Sütleri Aşırı Tüketmek Kansere Yol Açabilir: Hayvansal yağlar genel olarak tüm kanser türlerinde tetikleyici rol oynuyorlar. Ancak süt yağı olan konjico linoleik asit kansere karşı koruyucu etkiye sahip. Ayrıca sütte bulunan D vitamini, butirik asit, kalsiyum ve probiyotikler özellikle kolon kanserinde koruyucu etki gösteriyorlar. Her gün içeceğimiz 1 bardak süt kolon kanserine yakalanma oranını % 15, 2 bardak süt ise % 30 oranında düşürüyor.
Dünya genelinde, gelişen teknolojiyle paralel olarak inekler eskisi gibi meralarda değil, ahırlarda, çoğunlukla da hazır yemlerle besleniyorlar. Asya ülkelerinde, gebe inekler ekseriyetle sağılmıyorlar ama Avrupa ’da, özellikle de İsviçre ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yılda ortalama 300 gün sağılıyor. Dikkati çeken bir nokta da özellikle meme kanserinin asya ülkelerinde daha az görünmesi. İneklerin gebelikleri ve gebelikten hemen sonraki esnasında, sütlerindeki östrojen miktarı yüksek seviyelerde seyrediyor. Bu sütlerin devamlı ve aşırı tüketilmeleri östrojene bağlı olarak rahim, prostat, meme, testis ve yumurtalık kanserlerine yol açabiliyor. İneklerde gebeliğin son dönemlerinde, sütlerindeki östrojen miktarı, normalden % 33 daha fazla oluyor.

Hormon İğneleri Kullanılan Hayvanların Sütleri de Zararlı: İneklerde süt verimini arttırmak için kullanılan hormonlardan biri olan ”recombinant bovine growth hormone” da, inek sütünde, prostat ve meme kanseri riskini arttıran ‘insulin like growth hormon (IGF-1) seviyesini gözle görülür derecede yükseltiyor. 1999 yılından beri ülkemizde ve Avrupa’da yasaklanan bu hormon, halen kanada ve ABD’de serbestçe kullanılıyor. Bu ülkelerde gün geçtikçe artan prostat ve meme kanseri vakaları ile bu hormonun bir bağlantısı olduğu düşünülüyor. İngiltere’de yapılan ve 42 ülkeyi kapsayan başka bir araştırmaya göre, 20-39 yaş grubunda en çok testis kanserine yakalanma oranı, aşırı süt ve süt ürünü tüketen İsviçre ve Danimarka’da görünüyor. 42 ülke içinde süt tüketim oranı en düşük olan Cezayir’de ise bu kansere yakalanma oranı çok düşük seviyede seyrediyor.

Hiç yorum yok: