reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Uykusuzluk Nedenleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Uykusuzluğun insan sağlığına etkileri: Uyku insanlar için çok önemlidir.Bir telefon düşünelim nasıl şarj etmediğimizde kullanamıyorsak uykuda bizim adeta şarj olmamızı sağlıyor.Yeni güne dinç ve zinde uyanmak için mutlaka uykuyu iyi almamız gereklidir.Bunun dışında uykusuzluk ciddi sağlık problemlerinide beraberinde getirmektedir.Uykusunu iyi alamayan insanların yaşam süreleri ile düzenli uyuma biçimine sahip olan insanlar karşılaştırıldığında uykusuzluk çeken insanların daha az yaşadığını belirlenmiştir.Uykusuzluk sadece yaşam süresinide etkilemiyor yaşam kalitesini kökünden olumsuz anlamda etkilemektedir.

Uykusuzluk nedenleri:
  • Uykusuzluk deyince ilk akla gelen elbette kafeinli içeceklerdir.Bazı insanlar kahve,kola,alkol gibi kafein içeren ürünlere karşı oldukça hassastır.Alacağı küçücük miktar bile uykusunu kaçırmaya fazlasıyla yeterli oluyor.
  • Sigaranın zararları saymakla bitmiyor.Etki ettiği zararlardan biride uyku sorunu yaşatmasıdır.Yatmadan önce içeceğiniz sigara uykusuzluk yaşamasına sebep olabilmektedir.
  • Kullanılan bazı ilaçların uyku sorunu yaşattığı biliniyor.Bunlar; bronşit,soğuk algınlığı,diyet ilaçları gibi bir takım ilaç türlerinin yan etki olarak uykusuzluk problemi yaşatıyor.
  • Uyku haplari kullanılması pek önerilmez.Evet sizin bir şekilde uyumanızı sağlıyor.Ama bağışıklıkta kazandırıyor.Uzun süreli bu tip ilaçların kullanımı sonrası ilaçsız uyuyamaz duruma geliyorsunuz.
  • Yaşlılığa bağlı eklem ve kronik ağrı sorunu yaşarsanız,diyabet,prostat gibi hastalıklarda uykusuzluğa yol açan nedenler arasında yer alıyor.
  • Uykusuzluğun nedenlerinden biriyse psikolojiktir.Çeşitli psikolojik sorunlar sebebiyle insanlar huzursuz olur ve rahat uyuyamazlar.

Hiç yorum yok: