reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Yunus Terapi

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Yunus Terapisi Nasıl Başladı:Bugünlerde Bursa’da bir alışveriş merkezinin içinde kurulan yunus eğlence merkezi, “engellilere yunusla terapi” seansları başlatınca, yurt dışından da büyük ilgi gördü.
Yunus eğlence merkezinde, aralarında Belçika, Almanya, Fransa, ABD ve Polonya ’nın da yer aldığı farklı ülkelerden gelmiş 80 kadar engelli çocuk, “Ada ve Doğa” isimli 2 sevimli yunusla yüzerek terapi görüyorlar. Eğlence merkezinin sahibi olan Nurettin Gökalp ’e göre engellilere uygulanan yunuslarla yüzerek terapi dünya genelinde giderek yaygınlaşıyor.Bu yaygınlaşma ülkemiz genelinde de devam ediyor.İlk olarak Bursa’da yunus terapisi merkezi bulunurken şimdi ülkemizin farklı şehirlerinde de yunuslarla terapi merkezleri kuruldu ve aktif şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Yunus Terapisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir: Yunusla terapinin düzelmeyen konuşma bozukluğu, down sendromu, beyin travması, otizm, beyin felci, şiddetli psikolojik rahatsızlıklar ve depresyon gibi onlarca hastalıkta olumlu etkisinin bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten Gökalp, bu tür rahatsızlığı olanlara terapi hizmeti sağlamak amacıyla bu merkezi faaliyete geçirdiklerini belirtti.
Yunus Terapisi Fiyatları: 2009 Nisan ayında kurulan merkeze en çok talep Türkiye ‘den değil, başını Belçika, ABD, Almanya, Fransa, Avusturya, Macaristan, Hollanda, Polonya ve Moldovya ’ nın çektiği yabancı ülkelerden geliyor. Bunun en büyük sebebi ise yunusla terapi konusunda en ucuz ülkenin Türkiye olması. Bu tedavi yönteminin maliyeti 10 günlük seans ücretleri göz önüne alındığında, Avrupa ülkelerinde 15 bin avro, ABD ‘de ise 25 bin dolara kadar çıkarken, Bursa‘ daki merkezde sadece 1500 avroya mal oluyor. Haliyle terapi için yurtdışından gelen aileler konaklama ve ulaşımla birlikte dahi daha az ücret ödemiş oluyor. Şimdiye kadar merkezde tedavi gören 98 engellinin 80 tanesi yabancı ülkelerden gelmiş.
Yunusu Terapisi Kaç Gün Sürüyor: 10 günlük terapi boyunca rehabilitasyon ve fizik tedavi uzmanları refakatinde, her gün yarım saat yunuslarla yüzen hastalar, kendilerine olan güveni tazeliyor, iletişim kabiliyetlerini geliştiriyor, göz kontağı kurmayı öğreniyor ve korkularını yeniyor.Bursa’daki yunus terapisi merkezi aynı zamanda 4 mevsim yunusla terapi hizmeti veren tek yer.

Hiç yorum yok: