reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Zencefil Çayı Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Zencefil yüzyıllardan beridir bir çok hastalığın tedavisinde oldukça etkilidir.Bir çok rahatsızlığa mucize etkileri bulunan zencefilin çayıda çok faydalıdır.Zencefil hazmı kolaylaştırdığı gibi bulantı,kusma gibi hamilelik dönemlerinde görülen etkiler üzerinde son derece olumlu özellikleride bulunuyor.
Kadınların baş belası olan adet dönemi sancılarının azaltılması,kış aylarından pek çok kişinin müzdarip olduğu grip,nezle gibi hastalıklara karşı koruyucudur.Kalbe bağlı sorunlarda,ishal,kolit gibi hastalıklarda da insanlığın imdadına yetişerek fayda sağlıyor.

Zencefil Çayı Faydaları:
  • Kışın bitipte ilkbahara geçmeye hazırlandığımız şu günlerde grip hastalığına sıklıkla rastlanılır.Bu nedenle bu aylarda zencefil çayı içerek gripten korunmak gerekir.
  • Öksürük probleminden şikayetçiyseniz zencefil çayına baharat yada bal ilave ederek tüketirseniz oldukça etkili olmakla birlikte öksürük problemini kesecektir.
  • Zayıflamak isteyenler için zencefil çayının faydalı yönlerinden biri metabolizmayı hızlandırmasıdır.
  • Soğuk algınlığını geçirir, bronşları temizler.
  • Zencefil çayı sadece hasta olunduğu zaman değil genel olarak tüketime son derece uygundur.Bu nedenle zencefil çayını tüketmeyi alışkanlık haline getirmek sağlık açısından son derece faydalı olacaktır.
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır:
Kaynamakta olan 4 fincan suyun içerisine 1 tane büyük taze zencefil atılır. 1-2 yaprak taze nane,1 çubuk tarçın, 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil,1-2 tane kök kuru zencefil ilave edilir.Malzemelerin tümünü ilave ettikten sonra ağzı kapalı olacak şekilde 15 dakika demlenmesi beklenir.Bu işlemden sonra 2 kaşık siyah çay yada arzunuza göre 1 kaşık yeşil çay eklenir.5 dakika daha beklendikten sonra zencefil çayımız hazır.İsterseniz şeker atın, isterseniz bal kullanın.Yalnız bal kullanacaksanız çayın fazla sıcak olmamasına özen gösterin.Zira sıcak karışımlara bal ilave etmek sağlık açısından zararlı olabilir.
Dikkat: Zencefilim 2 yaş altındaki çocuklarda içilmesi önerilmez.Yetişkinlerde de fazla dozda alınması bir takım etkilere neden olabiliyor.Günde 4 gramda fazla tüketilmesi zararlı olabilir.Eğer aşırı dozda tüketirseniz göğüste yanma hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok: